Skip links

Main navigation

Kiintymyssuhdemalli ja psykologinen turva

Kiintymyssuhdemalli ja psykologinen turva

Eevi Minkkinen, itsetuntemusohjaaja, kouluttaja (90 min)
Kiintymystyylit ovat: välttelevä, ristiriitainen ja turvallinen (sekä jäsentymätön)
Usein haasteet parisuhteissa johtuvat osittain kiintymystyylistä, joka ei ole turvallinen. Kiintymystyyli ei tietenkään ole ainoa haaste parisuhteissa, eikä siten myöskään kaiken kattavia selityksiä tarjoava. Meillä jokaisella on lisäksi oma persoonamme, haavamme, pelkomme, toiveemme, kaipuumme ja opitut reagointimallimme.

Ymmärtämällä edellämainittuja yhdessä kiintymyssuhdemallin kanssa, lisääntyy ymmärrys itsestä ja ihmissuhteista merkittävästi. Hyvä uutinen on se, että kiintymyssuhde mallia voi eheyttää, jos se ei ole turvallinen. Se ei ole ihan pikku juttu joka onnistuu pelkästään nämä luennot kuuntelemalla, mutta on hyvä tietää että se on mahdollista.

Turvallisen kiintymyssuhteen vahvistaminen lisää ihmissuhteissa aikuisuutta ja sanansa mukaisesti turvaa. Turvaa olla erillinen, mutta yhdessä. Turvaa herkkien ja haavoittuvaisten asioiden kohtaamiselle. Turvan lisääminen tuo rauhaa, tasapainoa ja vakautta omaan elämään. Se vaikuttaa kirjaimellisesti siihen, miten elämän ja itsemme koemme.

Esityksen aika

25.9.2020 09:30

Lataa PDF