Skip links

Main navigation

Tapahtuma- ja näyttelyalue

Tapahtuma- ja näyttelyalue

Uutta! Laitetestausta ja uusinta terveysteknologiaa demoalueella

Demoalueella pääset konkreettisesti testaamaan ja oppimaan erilaisten laitteiden ja terveysteknologian käyttöä. Hae parhaat vinkit ja inspiroidu! Alueella voit tutustua muun muassa näiden toimijoiden laitteisiin ja ratkaisuihin:

Woikoski, 2d60
Standilla pääset kokeilemaan paineenalentimien liittämistä kaasupulloon, imuejektorien käyttöä ja virtausmittareiden liittämistä ja oikeaoppista lukemista.

Akateeminen Simulaatiokeskus, 2d52
Astu sisään Akateemiseen Simulaatiokeskukseen! Toiminnallisella pisteellä pääset jututtamaan simulaatikouluttajia, teknikkoa, harjoittelemaan elvytystaitojasi sekä tutustumaan simulaatiotiloihin 3D ,-sekä 360 -mallinnosten avulla!

Medidyne, 2d50
Testaa elvytystaitojasi ZOLL-defibrillaattoreiden reaaliaikaisella elvytyspalautteella ja tiedon analysointityökalulla. Lisäksi voit tutustua EZ-IO intraosseaaliporaan.


Klinikkalava

Klinikkalava tarjoaa ajankohtaisia, käytännönläheisiä aiheita sairaanhoitajille. Mukana mm. keskusteluja terveysteknologian uusista ratkaisuista. Tule kuuntelemaan vinkit arjen työhön!


Laadukkaan elvytyksen QCPR-kisa – Tule testaamaan elvytystaitosi!

Paineluelvytyksen laatu on erittäin merkittävä potilaan ennusteeseen vaikuttava tekijä. Tartu tilaisuuteen, tule testaamaan elvytystaitosi ja saamaan välitön palaute suorituksesi laadukkuudesta. Kisaan mahtuu kerrallaan mukaan kuusi kisaajaa, ja ratkaisevaa ei ole nopeus, vaan laadukas elvytyssuoritus.

Muista, että harjoittelu tekee mestarin!

Keskeisiä mitattuja arvoja ovat:
• Oikea painelusyvyys
• Oikea painelunopeus
• Täydellinen rintakehän vapautus
• Painelutauon kesto


Mielenterveys- ja päihdevisa

Alkoholin käyttöä arvioiva testi on nimeltään A) Volvot B) Saabit C) Audit ?

Päihde- ja mielenterveyshoitotyön visailu järjestetään kolmatta kertaa ja juuri Sinä sekä ystäväsi tai tiimisi voitte olla voiton syrjässä kiinni! Informatiivinen tietovisa haastaa kaikkia sairaanhoitajia ja pelkkä tieto ei ratkaise vaan myös vastaamisen nopeus. Kerää maksimissaan neljän henkilön ryhmä ja tulkaa kisaan mukaan. Osallistuminen edellyttää laitetta, jolla pääset nettiin (puhelin, tabletti jne.). Kerää maksimissaan neljän henkilön ryhmä, antakaa ryhmälle nimi ja tulkaa kisaan mukaan. Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä.Tarkemmat ohjeet saat visailupaikalta. Tuomareina toimivat  Marianne Hellsten, Maarit Raukola ja Maria Soini ja Petri Kylmänen.

Karsinnat ja finaali 21.3.2019  Cafe 1 lavalla
Voittajatiimi palkitaan iltajuhlassa klo 17.15 alkaen.

Torstaina 21.3.2019

Klo 10.15-12.00 Mielenterveys- ja päihdevisa, kisailua 15min välein.
Klo 13.00-14.30 Mielenterveys- ja päihdevisa, kisailua 15min välein.
Klo 15.30-16.00 Mielenterveys- ja päihdevisa, kisailua 15min välein.
Klo 16.15-16.30 Mielenterveys- ja päihdevisan finaali

Perjantaina 22.3.2019

Vapaa osallistuminen klo 8-15 välillä

PS: oikea vastaus oli C) AUDIT, mutta nopeasti väärin vastaamallakin saa pisteitä


Hoitotyön pakohuone hoitotyön opiskelijoille / TÄYNNÄ

”Harjoittelu osastolla on loppumetreillä, loppuarviointi on tuota pikaa! Vielä tarvitsee käydä tarkistamassa opiskelijamoduulin erityshuoneen potilas. Menette yhdessä huoneeseen, sulun ovi napsahtaa kiinni, eikä aukea edes kulkulätkällä. Äkkiä huoneen kaiuttimesta kuuluu: Lukitusjärjestelmämme on mennyt epäkuntoon, vikaa selvitetään. Voitte kokeilla oveen numerosarjaa, joka on lukon vieressä. Aikaa on 30 minuuttia, koska opettaja on tulossa loppuarviointiin ja jos ette pääse paikalle, harjoittelu hylätään.”

Osallistuminen pakohuone kisaan on ilmainen ja oikeuttaa Sairaanhoitajapäivien koulutuspakettiin arvo 399€ +alv. Torstaina 21.3.2019 mukaan mahtuu kuusi tiimiä, joista jokaisessa voi olla 3-4 jäsentä. Torstain pakohuoneen lähtöjärjestys ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa.

Nyt on aika kerätä tiimi kasaan luokkakavereista ja lähteä testaamaan taitojaan pakohuoneeseen. Keksikää hoitotiimille iskevä nimi ja ilmoittautukaa mukaan leikkimieliseen kisaan! Mukaan mahtuu viisi joukkuetta, joten älä mieti liian pitkään vaan ilmoittaudu rohkeasti mukaan. Voittajat julkaistaan iltajuhlan palkintojenjako tilaisuudessa torstaina 21.3.2019 klo 17.15 alkaen. Voittajajoukkue saa palkinnoksi ilmaisen osallistumisen Sairaanhoitajapäiville 2020.

Perjantaina 22.3.2019 pakohuone on avoinna kaikille messukävijöille ja kuka tahansa voi testata taitojaan pakohuoneessa.