Skip links

Main navigation

Näyttelyalueen ohjelma

Näyttelyalueen ohjelma

Klinikkalava

Klinikkalava tarjoaa ajankohtaisia, käytännönläheisiä aiheita sairaanhoitajille. Mukana mm. keskusteluja terveysteknologian uusista ratkaisuista. Tule kuuntelemaan vinkit arjen työhön!
Katso klinikkalavan ohjelma tästä >>


Sairaanhoitajapäivien posterit

Kaikki posterit esitellään digitaalisessa muodossa. Lisäksi valitsemme 10 ajankohtaista posteriaihetta ja kutsumme niiden tekijät Cafe 1:n lavalle esittelemään työtään. Hoitotyön tutkimussäätiön tutkija Heidi Parisod haastattelee tutkimuksen, projektin tai kehittämistyön vaiheista ja tuloksista torstaina 21.3.2019 klo 12.15-12.45 ja 14.45-15.15. Paras posteri palkitaan torstaina 21.3.2019 iltajuhlassa Apollo Live Clubilla.
Posteritiivistelmät
 >>


Osallistu paneeliin!

Jaksaa, jaksaa! Vaan entä, jos ei jaksakaan?
Työssä jaksamisen perusedellytyksiä ovat kunnolliset työolot, tarvittava osaaminen, mielekäs työ, työkyky ja yksityiselämän tasapaino.
Mitä tehdä, jos vieteri on vedetty tappiin? Esimies on puun ja kuoren välissä. Missä kulkee raja? Resurssit ovat tilastollisesti kunnossa, mutta onko huomioitu muuttuvat tilanteet? Työntekijät kokevat, etteivät pysty hoitamaan potilaita etiikkansa mukaisesti, tarpeeksi hyvin. Miten päästä eteenpäin, minkälaisia ratkaisuja on käytettävissä?

Paneelin vetäjänä toimii YLE:n toimittaja Piia Pasanen ja keskustelijoina ovat sairaanhoitajat Annette Genberg ja Paula Peltonen, hoitotyön esimies ja työnohjaaja Ulla Palomäki, tarkastaja (AVI) Johanna Pulkkinen ja filosofi Frank Martela.

Aika ja paikka: perjantaina 22.3. klo 10.00-11.15, Pääsali


Maksuttomat luennot

Keikkaileva esimies
Miksi keikkailu oman työn ohessa kannattaa? Anu kertoo, miten sulautua keikkatyöntekijänä uuteen työyksikköön ja miksi se innostaa häntä. Kuulet samalla, miten Anu on pystynyt hyödyntämään kokemuksiaan omassa esimiestyössään.
Anu Nyman, osastonhoitaja, sairaanhoitaja YAMK, HUS

Aika ja paikka: torstaina 21.3. klo 12:45-13:15, Pääsali

 

Työhyvinvointi
Laura Latomäki, työhyvinvointijohtamisen asiantuntija, yrittäjä
Luennon teema on Työhyvinvointijohtaminen. Miten työhyvinvointia johdetaan yhdessä.
Työhyvinvoinnin rakentuminen ilon, innostuksen ja myönteisyyden ympärille. Miten sinä voit siihen vaikuttaa?

Aika ja paikka: perjantaina 22.3. klo 10:00-10:45, Sali 3

 

 

Suuren riskin lääkkeet
Suuren riskin lääkkeet ovat lääkkeitä, jotka muita lääkkeitä todennäköisemmin aiheuttavat virhetilanteissa vakavia seurauksia potilaille. Suuren riskin lääkkeiden tunnistaminen ja niihin liittyvien lääkehoitoprosessin suojamekanismien käyttöönottaminen ovat tärkeä osa potilasturvallisuutta.
Carita Lindén-Lahti, proviisori, HUS Apteekki

Aika ja paikka: perjantaina 22.3. klo 10:45-11:15, Sali 3


Uutta! Laitetestausta ja uusinta terveysteknologiaa demoalueella

Demoalueella pääset konkreettisesti testaamaan ja oppimaan erilaisten laitteiden ja terveysteknologian käyttöä. Hae parhaat vinkit ja inspiroidu! Alueella voit tutustua muun muassa näiden toimijoiden laitteisiin ja ratkaisuihin:

Woikoski, 2d60
Standilla pääset kokeilemaan paineenalentimien liittämistä kaasupulloon, imuejektorien käyttöä ja virtausmittareiden liittämistä ja oikeaoppista lukemista.

Akateeminen Simulaatiokeskus, 2d52
Astu sisään Akateemiseen Simulaatiokeskukseen! Toiminnallisella pisteellä pääset jututtamaan simulaatikouluttajia, teknikkoa, harjoittelemaan elvytystaitojasi sekä tutustumaan simulaatiotiloihin 3D ,-sekä 360 -mallinnosten avulla!

Medidyne, 2d50
Testaa elvytystaitojasi ZOLL-defibrillaattoreiden reaaliaikaisella elvytyspalautteella ja tiedon analysointityökalulla. Lisäksi voit tutustua EZ-IO intraosseaaliporaan

Ständien ja Klinikkalavan ohjelma >>


Laadukkaan elvytyksen QCPR-kisa – Tule testaamaan elvytystaitosi!

Paineluelvytyksen laatu on erittäin merkittävä potilaan ennusteeseen vaikuttava tekijä. Tartu tilaisuuteen, tule testaamaan elvytystaitosi ja saamaan välitön palaute suorituksesi laadukkuudesta. Kisaan mahtuu kerrallaan mukaan kuusi kisaajaa, ja ratkaisevaa ei ole nopeus, vaan laadukas elvytyssuoritus.

Muista, että harjoittelu tekee mestarin!

Keskeisiä mitattuja arvoja ovat:
• Oikea painelusyvyys
• Oikea painelunopeus
• Täydellinen rintakehän vapautus
• Painelutauon kesto


Mielenterveys- ja päihdevisa

Alkoholin käyttöä arvioiva testi on nimeltään A) Volvot B) Saabit C) Audit ?

Päihde- ja mielenterveyshoitotyön visailu järjestetään kolmatta kertaa ja juuri Sinä sekä ystäväsi tai tiimisi voitte olla voiton syrjässä kiinni! Informatiivinen tietovisa haastaa kaikkia sairaanhoitajia ja pelkkä tieto ei ratkaise vaan myös vastaamisen nopeus. Kerää maksimissaan neljän henkilön ryhmä ja tulkaa kisaan mukaan. Osallistuminen edellyttää laitetta, jolla pääset nettiin (puhelin, tabletti jne.). Kerää maksimissaan neljän henkilön ryhmä, antakaa ryhmälle nimi ja tulkaa kisaan mukaan. Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä.Tarkemmat ohjeet saat visailupaikalta. Tuomareina toimivat  Marianne Hellsten, Maarit Raukola ja Maria Soini ja Petri Kylmänen.

Karsinnat ja finaali 21.3.2019, paikkana Cafe 1
Voittajatiimi palkitaan iltajuhlassa Apollo Live Clubilla

Torstaina 21.3.2019

Klo 10.15-12.00 Mielenterveys- ja päihdevisa, kisailua 15min välein.
Klo 13.00-14.30 Mielenterveys- ja päihdevisa, kisailua 15min välein.
Klo 15.30 Mielenterveys- ja päihdevisan finaali

PS: oikea vastaus oli C) AUDIT, mutta nopeasti väärin vastaamallakin saa pisteitä


Hoitotyön pakohuone  / torstain kilpailupaikat TÄYNNÄ

”Olette sisätautisella harjoittelujaksolla sairaalan osastolla. Osaston eristyshuoneessa oleva potilas soittaa hälytyskelloa. Menette opiskelijaporukan kanssa katsomaan mikä hänellä on hätänä, kun potilashuoneen ovi alipaineen takia lämähtää kiinni ja menee takalukkoon! Teidän opettaja on tulossa loppuarviointiin 30 minuutin kuluttua. Ellette ole paikalla silloin, on hän uhannut antaa teille hylätyn arvosanan tästä harjoittelusta. Nyt pitää siis mahdollisimman äkkiä päästä selvittää mitä potilaalla on hätänä ja päästä huoneesta ulos! Alkaa Pako Eristyshuoneesta!”

Osallistuminen pakohuone kisaan on ilmainen ja oikeuttaa Sairaanhoitajapäivien koulutuspakettiin arvo 399€ +alv. Torstaina 21.3.2019 mukaan mahtuu kuusi tiimiä, joista jokaisessa voi olla 3-4 jäsentä. Torstain pakohuoneen lähtöjärjestys ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa.

Nyt on aika kerätä tiimi kasaan luokkakavereista ja lähteä testaamaan taitojaan pakohuoneeseen. Keksikää hoitotiimille iskevä nimi ja ilmoittautukaa mukaan leikkimieliseen kisaan! Mukaan mahtuu viisi joukkuetta, joten älä mieti liian pitkään vaan ilmoittaudu rohkeasti mukaan. Voittajajoukkue palkitaan iltajuhlassa Apollo Live Clubilla. Voittajajoukkue saa palkinnoksi ilmaisen osallistumisen Sairaanhoitajapäiville 2020.

Perjantaina 22.3.2019 pakohuone on avoinna kaikille messukävijöille ja kuka tahansa voi testata taitojaan pakohuoneessa.

PAKOHUONEKISAN AIKATAULU TORSTAI 21.3.2019

09.45-10:15 Metropolia ammattikorkeakoulu
10.30-11.00 Saimaan ammattikorkeakoulu – SAIMIA
11.15-11.45 Kajaanin ammattikorkeakoulu – KAMK
12.00-12.30 Tampereen ammattikorkeakoulu – TAMK
13.15-13.45 Seinäjoen ammattikorkeakoulu – SeAMK
14.00-14.30 Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – XAMK
15.00-15.30 Arcada ammattikorkeakoulu